A rézdomborításról:
Az egyik legősibb alkotás és az egyik legegyszerűbb mesterség is egyben a lemezdomborítás.
A régmúlt nagy kultúráink legszebb díszítéseit a vékony vörösréz, ezüst és aranylemezek kézi domborításai
alkotják. Ha jól megfigyeljük, az egyiptomiaknál a használati tárgyakon a bútorveretek berakásai, borításai,
a szkítáknál, hunoknál, magyaroknál, a díszruharátétek, fejdíszek, karpántok,tarsolylemezek, kardhüvely
borítások, vékony lemezborításos díszítései készültek.
Hiszem és vallom, hogy múltunk formavilágának, jelkép üzeneteinek megőrzése a fennmaradásunk záloga!
A népek nemzetek egyedi vonásait a mai világ minden erővel összemosni, egységesíteni akarja.
Mi magyarok minden mesterség terén ismét mutassuk meg a világnak, hogy hagyomá-nyaink,
kultúránk tisztelete számunkra az első, mert csak ez tud erőt adni a jövőépítésében. Egyéni és egyedi
technikámat öreg barátomtól Herbst Ottótól tanultam.
A szakács munkásságámról
"Szakács vagyok, natúrkonyhai szakács"
Megtanultam a cukrászmesterséget, de voltam hentes is.
Szakácsnak lenni nem csak abból áll, hogy megfőzzek egy ételt, hanem ismertem a nyersanyagot, a felhasználását és a tálalásának módját is. Mindent meg akartam tanulni, amit a szakácsművészetről meg lehet tanulni. Ezért külföldön is munkába álltam, hogy ellesem az idegen technikákat. Nyugaton, bioszállodákban ismerkedtem meg jobban a vegetáriánus konyhával, a biotáplálkozás alapjaival. Tudtam, már olvastam róla, hogy a mi őseink hasonló módon étkeztek: gabona alapú ételeikből nyerték az energiát. Az egy tévhit, hogy harcosaink, őseink húst hússal ettek volna. Hiszen megtermett földeinken az árpa, köles, barnarizs, és nem utolsó sorban az értékes tönkölybúza. Ezeket a csodás szemeket beáztatták és puhára főzték. Bazsalikommal, kakukkfűvel és más kellemes ízű fűszernövénnyel ízesítették. Ezeket az ételeket főzöm én évről évre üstömben. A húsevők kedvéért búzahúsból vagy pulykahúsból pörköltet készítek, a vegetáriánusok sárgarépás-cukkinis salátával fogyaszthatják honfoglaláskorát idéző ételeinket.
Közösségi oldalama www.nyerscsaba.ning.com
Főzőtanfolyam indulna „Natúrkonyha-gabonakonyha” címmel Nyers Csabával, előzetes jelentkezés alapján.
Vörösrézlemez domborító tanfolyam indulna Nyers Csabával előzetes jelentkezés alapján.
Telefonszám: 0620-367-2675